Опубліковано: Квітень 20, 2024

Сьогодні в Ужгороді зібралися рої 10 закладів загальної середньої освіти міста, щоб продемонструвати свої вміння та навички у випробуванні «Туристична смуга перешкод», яке входить до міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
Загальне керівництво підготовкою та проведенням цього випробування здійснювали управління освіти Ужгородської міської ради та відділи національно-патріотичного виховання і туристсько-краєзнавчої роботи комунального закладу позашкільної освіти «Закарпатський обласний центр дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» Закарпатської обласної ради.
З вітальним словом до учасників звернулися міський голова Богдан Андріїв та Андрій Більце, учасник АТО, головний суддя обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), зазначивши, що патріотичне виховання підростаючої молоді зараз одне з основних завдань, і гра «Сокіл» («Джура») є системною формою національно-патріотичного виховання юних українців. Гості побажали юним джурам міцності духу, козацького гарту, рости справжніми патріотами своєї країни і завжди наполегливо йти до перемоги.
Цікаво і видовищно пройшли змагання. «Смуга перешкод» складалася з десяти різноманітних етапів: подолання перешкод по-пластунськи, за допомогою жердини, стрибки в мішку, транспортування потерпілого, піднімання та перенесення вантажу, метання на влучність. Завданням рою було виконати вправи та подолати дистанцію за найкоротший час з найменшою кількістю штрафних балів. І хоч завдання були непростими, юні джури на втому не скаржились та стійко все виконали. Учасники показали хорошу витривалість, вміння долати природні та штучні перешкоди, наполегливість, силу, волю, емоційну стійкість, командний дух, а також здобули нові навички та отримали яскраві емоції.
За результатами пройденого випробування переможне перше місце у рою «Дорошенки» Ужгородського ліцею № 9, друге місце зайняв рій «Шабля» Ужгородського ліцею імені В. С. Ґренджі-Донського, а на третьому місці – рій «Азов» Ужгородського ліцею імені Августина Волошина.
Переможці та призери нагороджені грамотами та медалями управління освіти Ужгородської міської ради.
Вітаємо всіх учасників та бажаємо успіху в наступних конкурсах та випробуваннях І (міського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
Медичний супровід змагань здійснював Загін швидкого реагування Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.
Дякуємо нашим Збройним Силам за можливість проводити такі заходи!