Семінар-навчання «Діловодство та архівна справа» для керівників закладів загальної середньої освіти

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Семінар-навчання «Діловодство та архівна справа» для керівників закладів загальної середньої освіти

6 лютого 2019 року в УСШ І-ІІІ ст. №5 за ініціативи управління освіти Ужгородської міської ради відбувся семінар-навчання «Діловодство та архівна справа» для керівників та осіб відповідальних за діловодство та ведення архіву закладів загальної середньої освіти.  Семінар відбувся за участі начальника управління освіти Н.Мухомедьянової, завідувача відомчого архіву М.Леско та запрошеної начальника відділу формування національного архівного фонду та діловодства Державного архіву Закарпатської області Н. Василини.

На семінарі було докладно розглянуто такі питання:

1.Основні нормативні документи, які забезпечують організацію діловотсва;

2.Загальні вимоги до створення управлінських документів;

3.Основні види розпорядчих документів та їх оформлення;
 
4.Складання номенклатури справ.
Н. Василина докладно роз’яснила дані питання, розповіла про особливості ведення, оформлення тих чи інших документів, загальні вимоги до ведення документації, про різні нововведення, відповідні інструкції, відповіла на запитання, які цікавили присутніх щодо правильного документування управлінської інформації, організації діловодства та ін.
Метою семінару-навчання було ознайомити учасників з основними видами робіт, що забезпечують облік і систематизацію документів та оформлення справ у діловодстві. 
Учасники отримали детальну інформацію щодо порушених питань, що дасть їм змогу практично застосувати отримані знання.