Опубліковано: Квітень 02, 2024

В Ужгородській міській територіальній громаді завершився 2 етап спортивних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги».
Протягом останніх двох місяців у нашій громаді проходили спортивні змагання 2 етапу (міського) «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» серед учнів закладів загальної середньої освіти під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО».
Організатори всеукраїнського проєкту – Міністерство молоді та спорту України, Міністерство освіти і науки України та національні спортивні федерації з видів спорту.
Метою змагань є популяризація видів спорту серед школярів через підготовку, проведення та розвиток змагань з п’яти різних видів спорту. Це баскетбол, волейбол, спортивне орієнтування, черліденг та футзал.
В умовах сьогодення постають важливими завдання збільшення чисельності учнів, які матимуть доступ до регулярних занять фізичною культурою та спортом, що сприятиме їх фізичному розвитку та спортивній активності, надання психоемоційної підтримки засобами спорту, пропаганда здорового способу життя та відволікання шкільної молоді від негативних явищ, а також формування у школярів лідерських якостей.
Наші школярі теж долучилися до цих захоплюючих змагань. Загалом 82 команди закладів загальної середньої освіти міста взяли участь у спортивних баталіях та виборювали право представляти нашу громаду в наступному етапі. Найбільше команд було представлено на змаганнях з футзалу та волейболу серед юнаків.
За підсумками проведених змагань звання «Переможець 2 етапу (міського) «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» отримали:
− з баскетболу серед юнаків 2008 р.н. та молодші – команда Ужгородського ліцею «Імідж»;
− з баскетболу серед дівчат 2010 р.н. – команда Ужгородського ліцею № 7;
− з волейболу серед юнаків – команда Ужгородського ліцею імені В. С. Ґренджі-Донського;
− з волейболу серед дівчат – команда Ужгородського ліцею № 7;
− зі спортивного орієнтування серед 5-7 класів – команда НВК «Гармонія»;
− з черліденгу серед дівчат 4-6 класів – команда Ужгородського ліцею «Лідер»;
− з футзалу серед хлопців 2012-2013 р.н. – команда Ужгородського ліцею ім. Т. Г. Шевченка.
Вітаємо юних спортсменів із цим званням та бажаємо їм успіхів і перемог у майбутньому. Ніколи не зупиняйтеся на досягнутому, тренуйтеся, удосконалюйтесь та перемагайте! Ви молодці! Так тримати!
Дякуємо наставникам команд та усім причетним до організації проведення змагань!

#разомпереможемо #плічопліч #шкільніліги #scl #scl_zakarpattyaregion