Засідання вчителів української мови та літератури м. Ужгорода

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання вчителів української мови та літератури м. Ужгорода

9 грудня 2020 року в НВК «Гармонія» відбулося засідання вчителів української мови та літератури м. Ужгорода в онлайн-режимі, що є знаковим, адже тема методичного практикуму «Онлайн-інструменти для ефективного вивчення української мови». Учителі української мови та літератури презентували свої набутки в умовах дистанційного навчання.

Як працювати на сучасній освітній  платформі HUMAN? Досвідом роботи поділилася вчитель української мови та літератури Балега Г.М. Педагог показала, як наповнювати свій профіль, створювати інтерактивні завдання для учнів, працювати з електронним журналом. Уроки української мови та літератури на платформі, наповнені необхідним матеріалом,  та є доступними для учнів. Саме ця платформа допомагає педагогам НВК «Гармонія» впроваджувати кращі світові інновації у сфері освіти.

Пояснення нового матеріалу за допомогою графічного планшета, який зараз став дуже популярний, на думку Анни Павлівни, максимально наближує учнів до навчання в класі. Гаджет, який можна використати під час проведення онлайн-уроку, дає можливість графічно передати необхідні записи під час вивчення деяких тем. Невеличкий майстер-клас продемонструвала всім учасникам методичного об’єднання вчителька української мови Чейпеш А.П. Адже розвиток технологій призвів до повної комп'ютеризації практично всіх процесів, в тому числі – графіки.

Як мотивувати учнів до вивчення української мови та літератури цікавими вправами, завданнями? Відповіла на це питання вчитель української мови та літератури Світлана Василівна Шеньо. Вона поділилася досвідом використання

LearningApps.org. Це – онлайновий сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи з мови та літератури. Учитель за допомогою конструктора розробляє різноманітні завдання, зберігає інтерактивні вправи. За їх допомогою учні перевіряють та закріплюють свої знання в ігровій формі. Така форма роботи сприяє формуванню пізнавального інтересу учнів.

Учителі-словесники щиро вдячні педагогам навчально-виховного комплексу «Гармонія» за змістовний онлайн-захід.