Засідання вчителів фізики

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання вчителів фізики

17 грудня 2020 року в УЗОШ №12 відбулося засідання вчителів фізики м. Ужгорода в онлайн-режимі, у формі семінару-практикуму на тему: «Впровадження дистанційного навчання через використання ІКТ для розвитку і самореалізації особистості школяра». Учителі фізики презентували свої наробки в умовах дистанційного навчання.

Вчителька Мар'яна Капраль поділилася своїм досвідом проведення уроків в умовах дистанційного навчання. Ознайомила учасників з методом розв'язування задач за допомогою графічного планшета, який, на думку, вчительки найкраще використовувати для задач з фізики. Також розповіла, які вона пропонує своїм учням анімації для кращого засвоєння матеріалу.  

Поділилася також використанням Phet-симуляцій, які можуть бути дуже ефективними під час демонстрації в класній дослідницькій роботі, при виконанні лабораторних робіт і для домашніх завдань. Вони розроблені з мінімальним використанням текстів, так що можуть бути легко інтегровані в кожен аспект уроку. На завершення, запропонувала приклад контрольної роботи з фізики у Google формах

Також своїм досвідом мотивації учнів до вивчення фізики поділився вчитель Федір Котьо. Він продемонстрував цілу низку відеороликів з різноманітними фізичними дослідами, які можна виконувати з учнями з підручних матеріалів

На завершення учасники обговорили почуте та побачене, обмінялися досвідом і подякували доповідачам за змістовну інформацію, фахові поради та цікаву роботу.