Засідання в рамках «Школи президента учнівського самоврядування»

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання в рамках «Школи президента учнівського самоврядування»

22 січня 2020 року на базі УСШ І-ІІІ ст.№5 відбувся тренінг в рамках «Школи президента учнівського самоврядування» на тему «Ефективна комунікація».

На початку засідання голови та представники шкільних органів учнівського самоврядування висловили  своє бачення того, як вони розуміють, що таке самоврядування, учасники поділилилися цікавими думками з цього приводу.

Марія Симкович, методист методичного кабінету управління освіти, розпочала тренінг з теоретичної частини, в якій пояснила учасникам, що таке самоврядування, які його функції, розповіла про мету, форми та напрямки роботи шкільного та учнівського самоврядування. Зокрема звернула увагу, на те, що самоврядування представляє інтереси учнів, педагогів та батьків, при цьому не може ними керувати. Так само не слід плутати органи шкільного самоврядування та громадські організації, які діють на території школи. Вона також зауважила, що обираючи орган самоврядування, учні обирають не своїх начальників, а своїх представників. Діяльність шкільного самоврядування повинна бути спрямована на вирішення шкільних проблем. 

Учасники розглянули декілька різних ситуацій, які домогли їм краще зрозуміти, які види діяльності можна віднести до шкільного та учнівського самоврядування.

Голова та заступник учнівського самоврядування «КОРЗО» Михайло Штурак та Віолетта Прокопчук розповіли про реалізовані та майбутні проекти «КОРЗО».

Учень Класичної гімназії м.Ужгорода, голова комітету спорту та туризму Павло Коваль організував захоплюючі вправи та руханки для знайомства учасників.

На завершення тренінгу усі присутні разом з тренером зімпровізували флеш-моб до дня соборності України.