Засідання в рамках «Платформи наступності»

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання в рамках «Платформи наступності»

4 квітня 2019 року на базі ліцею «Лідер» в рамках «Платформи наступності» відбулося засідання вчителів початкових класів, класних керівників та педагогів-організаторів на тему «Інтегральне лідерство в освіті. Лідерство в умовах трансформації освіти». Методтст методичного кабінету управління освіти Юрик О.М., спираючись на праці відомого американського освітянина, мотиваційного спікера С. Кові, охарактеризувала сутність лідерства, його основні ознаки.
Вачіля О.М., вчитель початкових класів ознайомила учасників з особливостями формування лідерських якостей молодших школярів, вона зазначила, що лідером у відповідних умовах може бути кожна дитина принаймні у якомусь виді діяльності.
Коцан А.О.,педагог-організатор розповіла колегам про ефективність використання інструментів коучингу у формуванні позитивного лідерства.

«Хто такий TEEN-лідер? Як відкрити в підлітків лідерські якості» ділився з учасниками голова методичного об’єднання класних керівників Клецко Ю.М. Він також запропонував присутнім виконати декілька вправ на формування і розвиток лідерських якостей.
Захід продовжила керівник Школи молодого класного керівника Штелиха М.П., яка представила свою презентацію на тему «Лідерство очима дітей».
На завершення методист методичного кабінету управління освіти Симкович М.О. назвала основні недоліки наставництва при формуванні лідерських якостей школярів, звернула увагу на той факт, що надмірна опіка негативно впливає на формування самостійної особистості, перешкоджає розвитку лідерських якостей. Зайва допомога й надмірне потурання – одна з найпідступніших форм жорстокого поводження з дітьми. Це «виховання в короткотривалій перспективі», яке жодним чином не передбачає розвитку необхідних навичок для самостійного вирішення проблем.