Засідання творчої групи вчителів предметів художньо-естетичного циклу

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання творчої групи вчителів предметів художньо-естетичного циклу

6 лютого 2020 року на базі Ужгородської класичної гімназії відбулося засідання творчої групи вчителів предметів художньо-естетичного циклу на тему «Розвиток здібностей та обдарувань вихованців шляхом  формування ціннісного ставлення до мистецтва на заняттях гуртків художньо-естетичного напрямку».

Захід відбувся з метою обміну досвідом роботи керівників гуртків, популяризації досягнень вихованців. У майстер-класах взяло участь 39 педагогічних працівників закладів освіти міста.      Розпочала засідання методист методичного кабінету Марія Симкович, яка зазначила, що головною метою системи виховної роботи закладу є створення умов для формування творчої, гармонійно розвиненої, освіченої та вихованої особистості, здатної до самореалізації, самовдосконалення та активних дій.

Привітала гостей заступник директора з виховної роботи Ужгородської класичної гімназії Світлана Дутко, яка ознайомила присутніх із системою гурткової роботи закладу, зазначила, що така робота ведеться на високому рівні, адже вихованці є переможцями багатьох  Всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Голова методичного об’єднання керівників гуртків художньо-естетичного циклу  Людмила Федьо  відмітила, що одним з важливих напрямків діяльності вчителя в школі є його робота з учнями, які мають особливі здібності. Розширення пізнавальних інтересів, вмінь, навичок відбувається шляхом залучення обдарованих учнів до масових заходів міського, обласного та всеукраїнського рівнів. Людмила Василівна розповіла про найближчі загальноміські заходи, у яких можуть взяти участь вихованці.

Продовжилося засідання роботою у секціях, де педагоги класичної гімназії, керівники гуртків,  провели майстер-класи.  

ЗокремаМар’яна Свида, вчитель музичного мистецтва ознайомила всіх із методами та формами своєї роботи. Вчителька відмітила, що основним  завданням керівника вокального гуртка є підбір репертуару відповідно до технічних, артистичних і вікових можливостей учнів. На вчителів чекала також практична частина, під час якої педагоги мали змогу попрактикуватися у співі та складанні авторських пісень.

Сергій Денисенко, керівник гуртка КВН розповів педагогам-організаторам про особливості гри КВН (Клуб Веселих та Найкмітливіших). Участь у грі є однією з найпопулярніших форм організації змістовного дозвілля серед учнівської молоді, розвиває в учнів впевненість в собі, почуття гумору, естетичний смак, креативність та нестандартне мислення. Сергій Денисенко наголосив, що команда класичної гімназії «Вхід у Змінному Взутті» є неодноразовим переможцем Всеукраїнського фестивалю дитячих та юнацьких команд КВН «Жарт-птиця».

Для хореографів Кароліна Фаринич, керівник гуртка хореографії та клубу спортивного танцю «Престиж» провела майстер-клас із вивчення латиноамериканського танцю самба.

На завершення  педагоги  продовжили обговорювати почуте і побачене на майстер-класах, ділитися враженнями від практичної роботи.