Засідання творчої групи вчителів образотворчого мистецтва

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання творчої групи вчителів образотворчого мистецтва

26 березня 2019 року в УСШ І-ІІІ ст. №5 відбулося засідання творчої групи вчителів образотворчого мистецтва. Розпочала засідання методист методичного кабінету управління освіти Пріц О.М., яка привітала учасників і ознайомила з планом роботи педагогічної майстерні.
Реформування сучасної освіти, спрямоване на формування особистості творчої, емоційно вихованої, ініціативної, здатної до вирішення різноманітних проблем та життєвих ситуацій. Тому дуже важливим є формування в учнів ключових компетентностей, про що учасникам розповіла у своїй презентації вчитель образотворчого мистецтва УСШ №5 Добош Г.М. Вона зокрема відмітила, що важливу роль у становленні особистості відіграє мистецька освіта, від її якості значною мірою залежить культура і окремої особистості, і суспільства загалом. Вона розповіла про мету вивчення образотворчого мистецтва в школі, ознайомила учасників з роллю різних видів мистецтва у формуванні особистості школяра, назвала головні завдання вивчення предмету у школі. А це і розвиток асоціативно-образного мислення, уяви, фантазії, художнього смаку, виховання в учнів потреб самореалізації через продуктивну художню творчість тощо. Також Добош Г.М. розповіла про основні групи компетентностей, які потрібно формувати на уроках образотворчого мистецтва. Вона наголосила, що мистецтво – це особлива форма вираження естетичного ставлення до дійсності і є найбільш дієвим у плані формування творчої особистості.
Далі учасники об’єдналися в групи і виконали кілька творчих завдань, використовуючи свою уяву, креативність та вміння.
Пріц О.М. ознайомила учасників з вимогами до оформлення конкурсних робіт, а також розповіла про підготовку до проведення фестивалю «Воскресни, писанко!», обговорила організаційні питання.