Засідання Школи вчителя НУШ

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання Школи вчителя НУШ

24 квітня на базі УЗОШ І-ІІІ ст. № 19 відбулось засідання Школи вчителя НУШ на тему «Емоційний інтелект: можливості формування в учнів Нової школи», під час якого педагоги мали нагоду ознайомитись з методиками та вправами, які підвищують емоційний інтелект дитини.
Засідання розпочала директор школи - Русин О.В., яка ознайомила педагогів з планом роботи та налаштувала їх на плідну роботу.
Машкаринець Р.М., заступник директора з НВР підготувала змістовну доповідь «Емоційний інтелект-компетентність майбутнього. Формування емоційного інтелекту в умовах НУШ», в якій зауважила, що емоційний інтелект відіграє провідну роль у досягненні успіху людини, сприяє розвитку її емоційної сфери і формується протягом всього життя. Саме період 7-11 років найбільш сприятливий для розвитку емоційної сфери. Тому завдання вчителя НУШ — підготувати дитину до життя, звертаючи увагу не лише на розвиток розумових здібностей, а перш за все розвиваючи в своїх учнів, емоційні компетентності.
Вчителі УЗОШ І-ІІІ ст. №19 Дан Н.В, Захаркевич В.А., Мароші В.П. та Скубенич І.І. презентували присутнім колекції педагогічних знахідок: «Колаж емоцій», «Мудрі думки», «Рука до руки», «Емоціомаркет», «Писанка вражень» тощо.
Практичні вправи учасники виконували в групах, активно ділилися позитивними емоціями та пробували себе у різних ролях.
 На завершення методист управлiння освiти Ужгородської мiської ради Юрик О.М., підсумувала роботу Школи вчителя НУШ у 2019 н.р. Педагоги активно дискутували, ділились своїми досягненнями та побоюваннями у НУШ, задавали запитання, на які отримали вичерпні відповіді та фахові поради.
Приємною несподіванкою для присутніх стала «Емоційна писанка-пряник», адже скоро Великдень!