Засідання Школи професійної адаптації молодого вчителя української мови і літератури

Опубліковано: Лютий 17, 2022

10 грудня 2020 року відбулося онлайн-засідання  Школи професійної адаптації молодого вчителя української мови і літератури. Тема, з якою учасники заходу мали можливість ознайомитися, «Ідеї використання ІТ для ефективного навчання на онлайн-уроках української мови і літератури». Зустріч провів переможець першого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021», талановитий молодий педагог Лінгвістичної гімназії ім. Т.Г.Шевченка Тодер Дмитро Дмитрович.

Учитель поділився досвідом роботи щодо використання на уроках мови та літератури електронної освітньої системи «МійКлас». Це одна з платформ, яка може бути корисною для вчителя як під час дистанційного навчання, так і під час навчання оф-лайн. За словами Дмитра Дмитровича, саме ця новітня технологія мотивує учня до навчання і є важливим інструментом неперервності навчального процесу. Основна функція, про яку розповів учитель, – це забезпечення контролю виконання та перевірки домашніх завдань та надання можливості вибудовувати індивідуальний напрямок навчання для кожного учня.

Розповів педагог і про онлайн-інструмент Canva Pro, який може використовувати вчитель під час створення презентації, плакатів, брошур тощо. Саме цей новітній інструмент допоможе ефективніше використати час для підготовки вчителя до уроку, забезпечить новизну у роботі педагога.

Учасників Школи професійної адаптації педагога зацікавила інформація. Кожен присутній взяв собі на замітку такі потрібні сьогодні новітні технології, які покращують навчальний процес, роблять його цікавим та незабутнім.