Засідання Школи професійної адаптації молодого педагога

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання Школи професійної адаптації молодого педагога

6 листопада 2019 року на базі УСЗОШ І-ІІІ ст. №2 відбулося засідання Школи професійної адаптації молодого педагога на тему «Формування мовленнєвої культури учнів на уроках української мови і літератури».
Завідувачка методичним кабінетом управління освіти Ужгородської міської ради І.Даньків провела теоретичну частину засідання, зокрема зауважила, що завдання закладів освіти – сприяти засвоєнню школярами норм літературної мови, навчити користуватися ними в різноманітних практичних мовленнєвих сферах. Разом з учасниками розглянула типи норм літературної мови, зокрема лексичні та шляхах поповнення лексики учнів, адже це є одним з головних завдань навчання мови. Також сказала про систему виправлення та попередження лексичних помилок та її елементи. Наголосила на необхідності боротьби за мовну культуру, що водночас є боротьбою з лексичними помилками в мовленні.
Практичну частину провела керівник Школи професійної адаптації молодого педагога Г.Ковальчук. Учасники об’єдналися в декілька груп для виконання практичних вправ. Молоді педагоги висловлювали свої ідеї, думки яким чином можна використати дані вправи на уроках, щоб підвищити цікавість учнів до вивчення предмету. Кожна група представила свої цікаві варіанти.
Учасники отримали фахові поради, поділилися ідеями, які використають у своїй роботі.