Засідання Школи професійного зростання вихователів ГПД

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання Школи професійного зростання вихователів ГПД

14 листопада на базі УЗОШ І ст. №1 відбулося засідання Школи професійного зростання вихователів ГПД на тему «Виховання серцем: разом ми створюємо людину. Соціально-емоційна освіта. Як від декларації цінностей перейти до практики». Керівник О.Ціцей привітала учасників та ознайомила з планом роботи.

Вихователь А . Сероусова дала визначення таким поняттям як: «доброта», «милосердя», «радість», як культивувати в дітях ці почуття. Згадала про відомих меценатів і філантропів.

А.Соломіна розповіла учасникам про благодійні акції, в яких беруть участь учні УЗОШ І ст. №1, учасники подивилися відео, на якому учні розповідають про свої враження від допомоги іншим людям і тваринам, і які позитивні емоції викликає у них, коли вони творять добро, співпереживають іншим.

Вихователь ГПД А.Красняк розповіла про те, як учні закладу із захопленням долучилися до акції допомоги чотирилапим друзям.

Н.Гуга, вихователь ГПД ознайомила учасників з практикою «Емпаті». Розповіла, що таке емпатія розуму і серця та з чого вона складається.  Н.Гуга також підготувала для присутніх декілька цікавих практичних вправ, до виконання яких вихователі ГПД підійшли з креативністю.

Вихователь А-М. Данило розповіла присутнім, що означає виховати Серцем, як від декларації цінностей перейти до практики і на цю тематику разом з присутніми виготовила лепбук у вигляді серця.

Засідання було цікавим, насиченим практичною діяльністю, учасники отримали практичні поради як виховати в дитині доброту і милосердя.