Засідання Школи професійного зростання вчителів зарубіжної літератури

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання Школи професійного зростання вчителів зарубіжної літератури

 23 жовтня 2019 р. на базі Лінгвістичної гімназії ім. Т.Г. Шевченка відбулося засідання Школи професійного зростання вчителів зарубіжної літератури. Голова методичного об’єднання В.Пономарьова привітала учасників та побажала їм цікавої роботи. Вчителі Лінгвістичної гімназії О.Фучко та Е.Черкашина представили тему «Інноваційні підходи до викладання зарубіжної літератури». Зокрема дали визначення поняттям «інновація», «інноваційна технологія». Поділилися результатами досліджень ефективності пасивного та інтерактивного навчання, розповіли в чому основні відмінності. Вчителька О. Фучко також ознайомила учасників з таким поняттям як креолізований текст, в якому поєднуються вербальні і невербальні елементи і як його можна використовувати на уроках зарубіжної літератури.  Прикладом креалізованого тексту є комікс. Вона зауважила, що комікс є новим явищем в дидактиці, але він має перспективи стати гарним засобом розвитку творчого мисленні і мовлення учнів. В практичній частині засідання вчителі О.Фучко та Е.Черкашина провели майстер-клас з використання коміксів при вивченні творів зарубіжної літератури. Учасники об’єдналися в групи і отримали завдання створити комікси, використовуючи набір малюнків та відповідний текст.

Подібні завдання дають змогу учням краще запам’ятати і проаналізувати текст твору, який вони прочитали, виділити основні думки, розвивають в них самостійність пошукової і дослідницької роботи та підвищують інтерес до предмету.

На завершення учасники висловили своі думки щодо виконаної роботи, поділилися враженнями та ідеями, які використають у своїй роботі.