Засідання Школи професійного зростання вчителів української мови і літератури

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання Школи професійного зростання вчителів української мови і літератури

13 березня 2019 року в УЗОШ І-ІІІ ст. №20 – ліцей «Лідер» відбулося засідання Школи професійного зростання вчителів української мови і літератури на тему «Ознайомлення з Інтернет-джерелами щодо проведення сучасного уроку української мови та літератури. Теорія літератури». Своїм досвідом щодо використання Інтернет-ресурсів поділилася вчитель УЗОШ І-ІІІ ст.№20 - ліцей «Лідер» Белей О.М., яка представила присутнім велику кількість цікавих Інтернет-джерел, якими можна скористатися у роботі з учнями та підготовці до уроку. Цікаві освітні блоги, он-лайн курси, спеціальні проекти, інтерактивні підручники, які пропонує студія он-лайн освіти EdEra. Розповіла про он-лайн курси «Лайфхаки з української мови», «Лайфхаки з української літератури. Підготовка до ЗНО», в яких у формі корисних порад можна опанувати базові теоретичні знання з української мови, виробити навички успішної комунікації, простежити історію розвитку мистецтва слова від фольклору до сучасної української літератури. Так само з літератури — опанувати базові теоретико-літературні поняття, виробити навички аналізу художніх творів. Курси складаються з навчальних, мотиваційних відео, творчих завдань тощо.            Також Белей О.М. представила учасникам інтерактивні ігри, які пожвавлюють урок, 20 тем, які розвивають критичне мислення і техніку викладу думок. Педагоги розглянули можливості, які дає он-лайн платформа Prometheus, серед іншого і курс медіаграмотності. Вона поділилася з колегами інформацією про он-лайн курси підготовки до ЗНО-2019, про освітні проекти ILearn, Be Smart, На урок, показала пізнавальні відеоролики, учасники із задоволенням виконали декілька інтерактивних вправ. Присутні ознайомилися з прикладами різних форм і прийомів викладання теорії літератури, як в цікавій формі подати учням теоретичний матеріал, наприклад, визначити віршований розмір, художні прийоми, композицію художнього твору тощо.

Отож, Белей О.В. підготувала для колег добірку сучасних найцікавіших, зручних і доступних Інтернет-ресурсів, які безумовно стануть у великій нагоді педагогам при підготовці до уроку, а відтак зроблять подачу навчального матеріалу цікавим для учнів.

В цілому засідання було змістовним, насиченим різною цікавою інформацією, методичними цікавинками, учасники ділилися досвідом, отримали фахові поради, ознайомилися з безліччю інтерактивних методів і прийомів та отримали задоволення від спілкування з колегами.