Засідання практичних психологів закладів загальної середньої та дошкільної освіти м.Ужгорода

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання практичних психологів закладів загальної середньої та дошкільної освіти м.Ужгорода

4 вересня 2019 року, на базі УСШ І-ІІІ ст. №5, в рамках Школи професійного зростання спеціаліста психологічної служби відбулося засідання у формі круглого столу на тему «Забезпечення наступності між ЗДО та НУШ (узгодження діяльності психологічних служб закладів)». У засіданні взяли участь 36 практичних психологів закладів загальної середньої та дошкільної освіти міста Ужгорода.

Учасники обговорили актуальні питання, зокрема проблеми, які виникають при переході дитини із дошкільних закладів у початкову школу. А.Томей, завідувач ЦППСР, зокрема наголосила, що наступність між дошкільною та початковою освітою є однією з обов’язкових умов здійснення неперервності процесу здобуття освіти. Під час переходу до школи важливо враховувати той рівень розвитку дитини, з яким вона прийшла з дошкільного закладу.

Практичні психологи також говорили про важливість взаємодії ЗДО і початкової школи щодо роботи соціально-психологічних служб, а саме: про здійснення спільного психолого-педагогічного контролю за процесом розвитку дітей, дослідження рівня розвитку основних рис особистості дітей старшого дошкільного віку, що є передумовою успішного навчання у початковій школі.
О.Патраманська, практичний психолог ЦППСР проаналізувала умови вдалої адаптації першокласників до шкільного життя. Учасники також поділилися досвідом використання розвивально-корекційних прийомів у роботі з дітьми, які потребували індивідуального підходу.