Засідання міських методичних об’єднань

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання міських методичних об’єднань

Протягом 27-28 серпня 2019 р. в закладах освіти міста Ужгорода відбулися засідання міських методичних об’єднань,участь в роботі яких взяли понад 1000 освітян. Методисти методичного кабінету управління освіти Ужгородської міської ради дали учасникам методичні рекомендації на новий навчальний рік. Звернули особливу увагу на реформування загальної середньої освіти, що має ґрунтуватися на компетентнісному та особистісно орієнтованому підходах до навчання, а головне – орієнтуватися на здобуття учнями умінь і навичок, необхідних сучасній людині для успішної самореалізації у професійній діяльності, особистому житті, громадській активності. Досягнення цієї мети забезпечується шляхом формування ключових компетентностей, які однаково важливі і взаємопов’язані.

Методисти управління освіти на засіданнях також нагадали учасникам про мету базової загальної середньої освіти, а саме розвиток і  соціалізацію особистості учнів, формування в них національної самосвідомості, загальної культури , світоглядних орієнтирів, екологічного стилю мислення й поведінки, творчих здібностей, дослідницьких і життєзабезпечувальних якостей в умовах глобальних змін і викликів.

Крім того, говорили з учасниками засідань про те, на що у 2019/2020 навчальному році звертається особлива увага при вивченні того чи іншого предмета. Вони зокрема наголосили, що нині змінилися не тільки вимоги до якості освіти, а й виникла потреба впровадження у зміст освіти європейського виміру, спрямування його на інтеграцію до світових та європейських стандартів. А тому перед усіма освітянами, науковцями стоїть нелегке завдання – пошук ефективних механізмів проходження всіх етапів навчання.

Методисти також зауважили, що саме через освіту необхідно підготувати інноваційну людину, здатну до сприйняття змін та новацій і, що головна мета розвитку української системи освіти – створити умови для саморозвитку  та самореалізації кожної особистості як громадянина України.