Засідання міського методичного об’єднання вчителів біології

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання міського методичного об’єднання вчителів біології

28 листопада 2019 року на базі УЗОШ І-ІІІ ступенів №20- ліцею «Лідер» відбулося засідання міського методичного об’єднання вчителів біології на тему «Нові способи контролю знань та навичок учнів за допомогою онлайн-тестів». Тема є актуальною, адже в наш час саме тести навчальних досягнень найчастіше використовуються у школі, і саме вони є одним із найнадійніших інструментів оцінювання знань учнів. Тести, порівняно з іншими методиками оцінювання, мають безліч переваг, що і робить їх надзвичайно популярними.

Керівник закладу М.Комарницький привітав всіх присутніх і побажав плідної та творчої роботи. Педагоги мали можливість ознайомитися з досвідом роботи, яким поділилася вчителька біології Н. Бобела. Вона розповіла учасникам про online-тестування, яке  варто частіше використовувати для перевірки знань учнів, оскільки воно має низку переваг порівняно з традиційним тестуванням, як для учнів, так і для вчителів. Адже створення власних тестів, вправ, завдань вчителем та залучення учнів до цього виду діяльності свідчить про співпрацю вчителя з учнем для досягнення головної цілі – засвоєння матеріалу, вмінню застосовувати його на практиці.

Також цікавою пройшла друга частина засідання, в якій  вчителька біології  І. Бігарій провела майстер-клас на тему «Створення та використання онлайн-тестів».  Усі присутні мали змогу виконати онлайн-тести з біології, які виконують учні.  Вчителі працювали з онлайн-сервісами організації тестового контролю kahoot, triventy, naurok, google-форми та learningapps.

Голова міського методичного об'єднання вчителів біології Л.Стеців проаналізувала результати проведення ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з біології та екології.

Методист методичного кабінету управління освіти Ужгородської міської ради О.Павлючок-Гогерчак ознайомила учасників засідання з Положенням про конкурс-захист МАН та звернула увагу на необхідності дотримання вимог даного документу.

Засідання було цікавим, насиченим практичною діяльністю та методичними цікавинками. На завершення усі учасники поділилися враженнями, ідеями, досвідом та висловили свої думки щодо виконаної роботи, почули нову корисну інформацію, яку використають у своїй роботі.