Засідання методичного об’єднання вчителів угорської мови та літератури

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання методичного об’єднання вчителів угорської мови та літератури

10 грудня 2019 року на базі УСЗОШ І-ІІІ ст. № 2 відбулось засідання міського методичного об’єднання вчителів угорської мови та літератури на тему «Впровадження компетентнісного підходу до викладання угорської мови у 2019-2020 н.р.».  У теперішньому світі глобалізації, змін та високих технологій освіта також потребує якісних змін, а суспільство вимагає виховати учня, який буде мати практичні знання, необхідні у житті за межами школи, учня розвиненого особистісно.

На сьогоднішній день ключовим моментом освіти є формування компетентностей, необхідних сучасній людині для майбутнього успішного життя, а не тільки здобуття знань.  

У своєму виступі вчитель УСЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Т. Боді зазначила, що викладання іноземних мов займає важливе місце в системі освіти в зв’язку з активними соціальними та інформаційно-технічними змінами у сучасному житті, збільшеною потребою в міжнародному та міжкультурному спілкуванні. А враховуючи географічне розташування Закарпаття, для майбутньої реалізації особистості невід’ємним є знання мов сусідніх держав. Одною із таких мов є угорська. Одна із найскладніших мов світу через свої граматичні особливості – складне відмінювання іменників та дієслів, велику кількість суфіксів та префіксів, відсутності категорії роду та використанням надрядкових символів (á, é, ö, ó, ő, ú, ű, i, í). Отож, всі учасники погодилися з думкою, що завданням вчителя угорської мови є на тільки навчити мові, але й сформувати в учня готовність та здатність до міжкультурної комунікації, уміння користуватися інформацією, володіти навичками взаєморозуміння, а також розвивати необхідні якості для взаємодії з представниками іншої країни та культури.