Засідання методичного об`єднання вчителів музичного мистецтва ЗДО та НВК

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання методичного об`єднання вчителів музичного мистецтва ЗДО та НВК

21 березня 2019 року на базі НВК «Ялинка» відбулось методичне об`єднання музичних керівників ЗДО та НВК на тему «Музичні розваги в ДНЗ як передумова організації музично-дозвіллєвої з учнями початкової школи».
Розпочала засідання вихователь-методист НВК «Ялинка» Даніч Н.І., яка сказала про наступність між дошкільними і початковими ланками та нагадала як важливо зробити безболісним для дитини перехід від однієї вікової категорії до наступної. Розповіла про форми здійснення наступності: літературні та музичні концерти, екскурсії в школу, участь у театралізованій діяльності. Про форми організації музичної діяльності дошкільників. Детально розглянула одну з них, а саме - музичні розваги, основна мета яких – збагатити дитину новими музичними враженнями, переживаннями, розважити її тощо. Також вихователь-методист навела приклади, дала методичні рекомендації щодо організації свят та розваг, відмітила які принципи при цьому повинні бути дотримані.
Продовжила засідання викладач народного танцю Ужгородської дитячої школи мистецтв Вайзер Л.В., яка розповіла і продемонструвала найхарактерніші хореографічні рухи народних танців України. Учасники із задоволенням взяли участь у майстер-класі, виконуючи різні танцювальні рухи.
Про акторську майстерність для дітей дошкільного віку розповів і показав Дзюринець Р.Р., актор Закарпатського обласного драматичного театру, який провів майстер-клас, до якого активно долучилися присутні педагоги і отримали багато задоволення від виконання практичних вправ.
Засідання пройшло у теплій творчій атмосфері, учасники ділилися досвідом, отримали багато фахових порад, поспілкувалися з фахівцями з різних галузей музичного мистецтва, отримали задоволення від роботи і спілкування.