Засідання методичного об`єднання вчителів математики

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання методичного об`єднання вчителів математики

21 березня 2019 року на базі УЗОШ І-ІІІ ст. №7 відбулося засідання методичного об`єднання вчителів математики на тему «Об’єктивація самооціцінки, спонукань та дій, формування позитивного конструктивного мислення, профілактика конфліктів в повсякденній педагогічній діяльності».
Директор закладу Реган Д.І. радо привітала учасників та побажала їм цікавої і плідної роботи.

Продовжили засідання вчителі математики ЗОШ №7 Брохун Н.В. та Кустрьо М.М., які підготували для присутніх колег цікаве практичне завдання на об’єктивацію самооцінки, формування почуття міри і самовладання. Учасники з цікавістю заповнили анкету «Пізнай самого себе». Метою якої було визначення виду і об’єму пам`яті, які домінують в учня: великий чи середній, зорова, слухова чи механічна пам`ять, а також - любить дитина одноманітні вправи чи готова сприймати завдання з творчою складовою. Для того, щоб навчити дітей, потрібно розуміти їхні природні здібності й розвивати їх. Також завдання допомагає визначити індивідуальні особливості учня, як швидко він сприймає інформацію, працює в тиші чи може працювати і в шумі тощо. Після виконання завдання учасники жваво обговорювали результати.
Вчитель математики ЗОШ №7 Чухрай Н.Ю. провела майстер-клас, в якому продемонструвала психологічні методики для відновлення індивідуального ресурсу сил. Як при напруженій роботі навчитись швидко відновлюватись, розуміти свій організм і релаксувати по мірі потреби. Присутні виконали декілька розвантажувальних вправ, за допомогою яких вони намагалися розслабитись, пізнати можливості свого організму, відновити свої ресурси: пам`ять, емоції, думки. Виконали тест «Чарівна країна», спрямований на дослідження психологічного стану дитини. Вчитель розповіла про простий інструмент самодопомоги, або як писати терапевтичні листи. Це досить потужний і ефективний інструмент як в терапії, так і засіб самодопомоги. Педагоги з цікавістю поринули у світ психології і пізнання самого себе.
Вчителі математики Стегура О.В., Котюга Л.М. і Станкович Т.С. провели тренінг-навчання «Робота з GOOGLE формами». Метою якого було навчити вчителів математики працювати з цими формами на уроці, складати різні завдання для самостійної роботи учнів, з метою перевірки, коригування знань з математики або навчання учнів. Крім того, метою навчання є створення бази таких завдань на різні теми у вигляді GOOGLE форм. Так кожен вчитель зможе використати те чи інше завдання в роботі з учнями, а вони у свою чергу - використовувати свої смартфони для навчання. В даному Інтернет-додатку передбачене все необхідне для роботи і вчителя, і учня, враховані усі умови виконання, крім того, він є зручним і простим у використанні.
На завершення методист методичного кабінету управління освіти Шварц О.Г. узагальнила і доповнила вже сказану інформацію, а також ознайомила учасників з особливостями проведення цьогорічної ДПА. Дала педагогам фахові поради, відповіла на усі запитання, які цікавили присутніх стосовно проведення державної підсумкової атестації.
В цілому засідання було змістовним, складалося в більшості з практичних завдань, які учасники активно виконували і отримали практичні поради. Педагоги ділилися досвідом, спілкувалися, задавали питання і почули безліч корисних ідей, які зможуть втілити на уроках математики.