Засідання методичного об’єднання працівників ЗДО

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання методичного об’єднання працівників ЗДО

10 жовтня 2019 р. на базі ЗДО №16 «Зернятко» відбулося засідання методичного об’єднання працівників закладів дошкільної освіти міста на тему «Педагогіка емпауерменту. Можливості використання в ЗДО». Засідання проводилось у формі тренінгу. Вихователь-методист закладу С.Трачук  розпочала зі знайомства учасників, які висловили свої побажання і очікування від зустрічі.Нагадала про сучасні тенденції дошкільної освіти, в рамках яких розповіла про педагогіку емпауерменту, про відмінності між сучасними і традиційними методами викладання. Також говорила про способи стимулювання дітей, успішну мотивацію та якості, які необхідно виховувати в дитині для її успішного майбутнього. Навчання і виховання дітей передбачають залучення їх в ігровій формі до виконання і повторення дій, які допоможуть їм бути комунікабельними, дружніми і здоровими.

Практичну частину засідання провела психолог закладу О. Стегура, яка підготувала для учасників багато цікавих різноманітних вправ та ігор, спрямованих на групову взаємодію, які вчать дітей комунікувати між собою. Одною з таких, була вправа  «Командний малювальник», яка дуже сподобалась учасникам, вона добре розвиває відчуття команди та уміння бути її частиною.

О. Стегура також запропонувала учасникам взяти участь в таких комунікативних іграх як: «Атоми-молекули»,  «Продовж вислів»,  «Подружимося», «Фокусуємося на позитиві» тощо. Для психологічного розвантаження учасників, вона підготувала вправу «Ужгородський дощ».

Крім того, педагоги активно працювали в групах, кожна з яких отримала відповідне завдання, яке потрібно було виконати, спираючись на принципи педагогіки емпауерменту.

Засідання було цікавим, насиченим практичною діяльністю та методичними цікавинками. На завершення усі учасники поділилися враженнями, ідеями, висловили свої думки щодо виконаної роботи, поділилися досвідом та почули нову корисну інформацію, яку використають у своїй роботі.