Засідання методичного об`єднання педагогів-організаторів

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання методичного об`єднання педагогів-організаторів

16 квітня 2019 квітня в НВК «Веселка» відбулося засідання методичного об`єднання педагогів-організаторів на тему «Впровадження інновацій в освітній діяльності педагогів-організаторів». Розпочала засідання методист методичного кабінету Симкович М.О., яка привітала учасників, ознайомила з планом роботи і запропонувала ім невеличку практичну вправу.
Продовжила засідання директор НВК «Веселка» Гебур З.Б., яка представила навчально-виховний заклад, розповіла про колектив, структуру, нововведення, зокрема про брендинг закладу.
Практичну частину розпочала педагог-організатор Лєбедєва І.Л. яка запропонувала учасникам почати зі знайомства, а далі написати на паперових корабликах про свої очікування від зустрічі.
Гебур З.Б. дала можливість учасникам висловитися, що таке в їхньому розумінні інновація. Розповіла про освітні технології, назвала відмінності між традиційними та інноваційними. Детально зупинилася на основних інноваційних технологіях: інтерактивних,інтеграційних, ігрових, тренінгових тощо та їхній ролі у навчанні та вихованні дітей.
Згодом учасники виконали вправу «6 капелюхів» Е. де Боно, для цього вони об’єдналися в групи і висловили свої думки щодо впровадження інноваційних технологій, а саме: які виникають труднощі, які можливості вони дають дітям і самим педагогам, емоції,які виникають в процесі, а також якими компетенціями повинен володіти педагог-організатор. На завершення учасники виконали вправу «Глечик», який вони «наповнили» інноваційними методами і формами, які, на їх думку, будуть цікаві учням, підвищать їх інтерес до навчання, допоможуть їм стати освіченими самодостатніми особистостями.
Засідання пройшло жваво, присутні мали змогу виразити свої емоції, уявлення, ідеї, поділитися досвідом і своїм баченням того, як успішно впроваджувати іноваційні технології в освітній процес.