Засідання методичного об`єднання керівників гуртків художньо-естетичного напряму

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання методичного об`єднання керівників гуртків художньо-естетичного напряму

10 квітня 2019 року в УЗОШ І-ІІІ ст.№6 ім. В. Гренджі-Донського відбулося засідання міського методичного об`єднання керівників гуртків художньо-естетичного напряму. Розпочала захід методист методичного кабінету управління освіти Симкович М.О., яка привітала учасників, обговорила з ними плани майбутніх заходів, побажала цікавої і плідної роботи.
Продовжила засідання Кривуца М.І., заступник директора з ВР, яка представила свій досвід на тему «Формування мистецьких компетентностей вихованців у гуртках художньо-естетичного спрямування. Із досвіду гуртковоі роботи УЗОШ І-ІІІ ст.№6 ім. В. Гренджі-Донського». Вона зокрема розповіла про гуртки, які діють УЗОШ №6: художньо-естетичні, спортивні, технічні, медичні тощо. Також нагадала складові елементи педмайстерності, 10 ключових компетентностей Нової української школи, зупинила свою увагу на загальнокультурній грамотності, художньо-естетичному вихованні учнів. Зауважила, що базовою компетентністю в гуртках є мистецька компетентність, яка розглядається як здатність до розуміння і самовираження у сфері різних видів мистецтва.
Вароді Х.В., поет, керівник літературної студії «Джерело» розповіла про форми роботи з обдарованими учнями та діяльність студії «Джерело», а також представила свого вихованця, юного автора Валерія, який зачитав присутнім свої вірші.
Петричко А.М., розповіла присутнім про впровадження інноваційних форм та методів роботи на заняттях вокального гуртка. Підготувала для учасників декілька вокальних вправ, які вони з радістю виконали, використовуючи різні методи.
Майстер-клас з використання методів і прийомів стимулювання творчого інтересу учнів хореографічного гуртка провела Конкіна Я.В., керівник гуртка «Перлинка». Вона розповіла, які форми підбирає, щоб зацікавити діток різного віку. Батл (змагання), хвилинка слави, зображення персонажу і найпоширенішим з них є флеш-моб, який найбільше зацікавлює діток різного віку, де вони можуть проявити своі творчі здібності. Далі учасники об'єдналися в декілька груп, кожна з яких отримала завдання виконати танець, з чим учасники успішно справилися.
Оскільки наближається свято Великодня, в нагоді став майстер-клас з виготовлення писанок в нетрадиційній техніці, який провела керівник гуртка «Країна дитячого задоволення» Тюх Н.О. Вона показала учасникам, за допомогою яких різноманітних матеріалів можна створити писанки, розповіла про поєднання різних технік. Усі присутні долучилися до виготовлення великодніх писанок з спеціально підготованих для них матеріалів.
Засідання було насиченим творчими завданнями в різних напрямках мистецтва, учасники співали, танцювали, слухали поезію, виготовляли писанки, спілкувалися і ділилися досвідом.