Засідання методоб’єднання асистентів вчителів та асистентів вихователів інклюзивних класів

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання методоб’єднання асистентів вчителів та асистентів вихователів інклюзивних класів

3 вересня 2019 року на базі УЗОШ І-ІІІ ст.№6 ім. В.С. Гренджі-Донського відбулося засідання міського методичного об’єднання, в якому взяли участь асистенти вчителів та асистенти вихователів інклюзивних класів закладів освіти м. Ужгорода.
Методист методичного кабінету Управління освіти О. Павлючок-Гогерчак підбила підсумки роботи за минулий навчальний рік і дала учасникам методичні рекомендації щодо організації інклюзивного середовища в закладах дошкільної та загальної середньої освіти на 2019-2020.

Вона, зокрема зауважила, що Національною радою реформ визнано інклюзивне навчання одним з пріоритетів розвитку держави, що є одним з основних чинників реформування інституційного догляду та виховання дітей в Україні. Методист нагадала присутнім основні умови якісного інклюзивного навчання, які включають в себе визначення освітніх потреб дитини, підвищення кваліфікації педагогічних працівників, створення інклюзивного освітнього середовища та ін.

О. Павлючок-Гогерчак також сказала про важливість командного підходу в організації інклюзивного навчання, розповіла про рівні співпраці усіх учасників навчального процесу, функції асистента вчителя і асистента вихователя, про основні моделі викладання в класі й типові завдання асистентів. 
Керівник ІРЦ, І. Кремінська дала учасникам рекомендації щодо складання індивідуальної програми розвитку дитини з особливими освітніми потребами, розповіла про особливості роботи з такими учнями й також наголосила на важливості співпраці асистентів з педагогами і батьками.