Засідання динамічної групи вчителів математики

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання динамічної групи вчителів математики

6 лютого 2020 року на базі УСШ №5 відбулося засідання динамічної групи вчителів математики на тему: «Підготовка до ДПА  у вигляді ЗНО: розв’язування завдань з параметрами».

Засідання відкрила методист методичного кабінету управління освіти Олена Шварц, яка проаналізувала результати ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики та обґрунтувала актуальність розв’язування задач в форматі ЗНО  під час вивчення шкільного курсу математики. Голова міського методичного об’єднання вчителів математики Мар’яна Семенюк у формі семінару ознайомила педагогів з методами розв’язування завдань з параметрами при підготовці до ЗНО та проаналізувала розв’язання таких завдань на минулих ЗНО. Вчителі математики опрацювали методичні аспекти підготовки учнів закладів середньої освіти до ЗНО-2020. Олена Шварц презентувала ще один підхід до розв’язування завдань з параметрами. Ознайомила вчителів математики з «цікавинками» та порадами підготовки учнів до успішного складання ЗНО.
Підсумок семінару пройшов у вигляді діалогу, під час якого вчителі обмінювалися думками від побаченого та почутого і зробили висновок, що педагогічна компетентність є динамічним феноменом, систематичне оновлення якого зумовлене змінами суспільства, стратегічних орієнтирів освіти, проблемами, що випливають із особистого досвіду і специфіки діяльності кожного педагога.