Засідання динамічної групи керівників гуртків спортивно-оздоровчого напряму

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Засідання динамічної групи керівників гуртків спортивно-оздоровчого напряму

19 березня 2019 року на базі УСЗОШ І-ІІІ ст. №2 з поглибленим вивченням окремих предметів відбулося засідання динамічної групи керівників гуртків спортивно-оздоровчого напряму на тему «Інноваційні підходи в роботі з обдарованими учнями».
Привітав гостей директор школи Кирлик Ярослав Юрійович, який відмітив велике значення гуртка як важливої форми виховання.
Методист Симкович Марія Олександрівна ознайомила присутніх зі спортивним рухом JuniorZ Олександра Педана, який проходить у рамках співпраці з Міністерством освіти та науки України (лист МОН від 03.01.2018 № 1/9-2). Цей рух прияє розвитку освіти в Україні та впроваджує нові види спорту у шкільній програмі. «Саме сьогоднішнє засідання, - зазначила вона, - має на меті практично ознайомити присутніх із неолімпійськими видами спорту, зокрема, тими, які популяризує проект.
В УСЗОШ №2 вже міцно утвердився такий модуль як «Чирлідинг» та «Флорбол». Вихованці цього закладу неодноразово ставали призерами міських, Всеукраїнських змагань. Високий рівень підготовки показали і на Всеукраїнському рівні. Тож, не випадково, що саме вчителі цього закладу ділилися власним досвідом з керівниками гуртків міста.
Заступник директора з виховної роботи УСЗОШ №2 Федьо Людмила Василівна презентувала роботу шкільних чирлідингових команд груп підтримки. Вона ознайомила всіх із поняттям «Чирлідингу» як виду спорту, який поєднує в собі елементи шоу і видовищних видів спорту (танці, гімнастика та акробатика). Заступник зазначила позитивний вплив вправ чирлідингу на рівень фізичного здоров'я школярів, що дає можливість рекомендувати вчителям фізичної культури включати в навчальний процес з фізичного виховання школярів модуль чирлідингу.
Після теоретичної частини 4 різновікові групи чирлідерів продемонстрували видовищні танці. Марія Симкович підсумувала, що на шкільні та загальноміські змагання з різних видів спорту необхідно запрошувати шкільні команди з чирлідингу. Так змагання стануть більш видовищними та цікавими для школярів.
Керівник динамічної групи Томчич К. К. провів практикум «Корекція постави методами фізичної культури». Зокрема, він ознайомив присутніх із модулем «Хортинг» та продемонстрував техніку прийомів у стійці, провів з учителями рекомендовані вправи для вивчення та вдосконалення тактичних дій.
Не менше зацікавлення у присутніх викликала техніка й тактика гри «Петанк». Вчитель фізичної культури Дем’ян Р. М. презентував модуль «Петанк» та провів майстер-клас. Зокрема, він зазначив, що під час навчання цьому виду спорту немає питання «фізичної форми», бо грати можуть всі, навіть учні, звільнені від уроків фізкультури, які, наприклад, не можуть бігати. Петанк розвиває силу, точність, спритність, окомір, волю та витримку. Ще одним позитивним аспектом цього виду є можливість гри на свіжому повітрі.
Матоляк О.М., вчитель фізичної культури УСЗОШ І-ІІІ ст. №2, керівник гуртка з флорболу, поділився з присутніми методикою навчання основам техніки флорболу. Флорбол або інне- бенді - наймолодший із усіх видів хокею. Це командний вид спорту, один з різновидів хокею, грається пластиковим м’ячем, удари по якому наносяться ключкою. Флорбол - відносно недорога гра, причому грати в нього можуть практично всі, незалежно від статі й віку. Для гри у флорбол не потрібно вміти ходити на ковзанах і мати велику фізичну силу, як у хокеї на льоді. Усе екіпірування, необхідне для гри, складається з пластикового м’яча, двох воріт, ключок для польових гравців і захисного шолома та щитків для воротарів. У грі беруть участь по п'ять польових гравців та одному воротареві від кожної команди. Вчитель зазначив, що секрет успіху флорболу в тому, що ця гра досить проста і цікава, а найголовніше - доступна всім охочим. Це травмобезпечний вид спорту і учням він дуже подобається.
Під час засідання вчителі мали змогу засвоїти та спробувати базові рухи та елементи сучасних видів спорту.