Загальноміське свято вручення золотих та срібних медалей «Ви – творці свого майбутнього»

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Загальноміське свято вручення золотих та срібних медалей «Ви – творці свого майбутнього»
Вчора, 2 липня 2021 року, в атріумі Закарпатської обласної державної адміністрації відбулось традиційне щорічне загальноміське свято вручення золотих та срібних медалей «Ви – творці свого майбутнього».
За підсумками 2020/2021 навчального року 914 випускників отримали атестати про повну загальну середню освіту. З них – 110 учнів було нагороджено медалями: 85 золотими та 25 срібними.
З привітальним словом виступила начальниця управління освіти Ужгородської міської ради Наталія Мухомедьянова. «Для кожного цей рік був різний: для когось життєвим уроком, для когось роком, сповненим новими відкриттями, важливими подіями, для когось це був рік отримання чергової порції знань. Сьогодні ми відзначаємо тих, хто протягом шкільних років був найбільш старанним, працьовитим, активним та цілеспрямованим. Зараз тут присутня освітянська еліта нашого міста, ті, ким ми дійсно пишаємося. Навчання завершено, попереду літні теплі дні. Нехай час відпочинку і перезавантаження не мине даремно, а збагатить всіх міцним здоров’ям та підготує до нового старту».
Завітали на свято міський голова Богдан Андріїв, заступник міського голови Вадим Борець, голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Ігор Шинкарюк та директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Мар'яна Марусинець.
Цього року двоє випускників отримали найвищі бали за зовнішнє незалежне оцінювання – 200 балів. Це Федина Ярослав, учень 7(11)-В1 класу класичної гімназії (математика) та Бобровник Олександра, учениця 7(11)-А класу лінгвістичної гімназії ім. Т.Г.Шевченка (англійська мова). Відповідно до Програми підтримки обдарованої молоді учні та їх наставники – Кіндюх Тетяна Святославівна, вчитель математики класичної гімназії та Сабадош Ганна Йосипівна, вчитель англійської мови лінгвістичної гімназії ім. Т.Г.Шевченка – отримали грошову винагороду у розмірі 10 000 грн. Міський голова Богдан Андріїв вручив сертифікати на отримання грошової винагороди, а голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров – цінні подарунки.
За ініціативність, благодійну діяльність, вагомий внесок у розвиток волонтерського екологічного руху та активну участь у громадському житті міста грамотами нагородили президента СЗОШ І-ІІІ ст. № 4, в.о.голови учнівського самоврядування «КОРЗО» міста Ужгорода Емілію Бровді та ученицю УЗОШ І-ІІІ ст. № 7, лідерку учнівського самоврядування «КОРЗО» міста Ужгорода Емілію Гарайду.
Цінними призами від управління освіти нагородили переможців І (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН у 2020/2021 навчальному році.
З словами привітань виступили і самі випускники та їх батьки.
Цікавою традицією щорічного свята, започаткованою ще у 2014 році, стало внесення імен найкращих випускників закладів освіти м. Ужгорода у Книгу шани – «ЗОЛОТИЙ ЛІТОПИС». Імена випускників-медалістів 2021 року засвідчили своїми підписами міський голова Богдан Андріїв та начальниця управління освіти Наталія Мухомедьянова.
В подарунок для усіх присутніх виступила українська співачка, реперка, фіналістка шостого вокального шоу «Х-Фактор» Аліна Паш.