Заcідання творчої групи практичних психологів

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Заcідання творчої групи практичних психологів

20 березня 2019 року,  на базі Центру практичної психології та соціальної роботи управління освіти Ужгородської міської ради, відбулося чергове засідання творчої групи практичних психологів загальноосвітніх та дошкільних освітніх закладів на тему: «Проектування та впровадження процесів супроводу дітей з ООП».    

В практикумі взяли участь 8 практичних психологів загальноосвітніх та дошкільних освітніх закладів, методист-психолог ЦППСР.

Метою практикуму було висвітлення в закладах освіти системної діяльності практичного психолога, спрямованої на створення комплексної системи психолого-педагогічних умов, що сприяють засвоєнню знань, умінь і навичок, успішній адаптації, реабілітації, особистісному становленню дітей з порушенням психофізичного розвитку, позитивному формуванню їх стосунків з однолітками, інтеграції і соціумі.

Фахівці психологічної служби обговорювали ефективні методи роботи щодо психологічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами, ділилися досвідом вже проробленої роботи - як діагностичної, так і корекційної.

Методист ЦППСР Патраманська О.М. рекомендувала звернути посилену увагу на проблеми психологічного і соціального супроводу всіх учасників навчально-виховного процесу в умовах інклюзивного навчання, що сприятиме пристосуванню освітнього середовища до потреб дитини з урахуванням її особливостей та можливостей, забезпеченню соціальних потреб.

Наступним етапом була ідея розробки діагностичного інструментарію, для роботи дітей з ООП.