Опубліковано: Червень 01, 2024

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей сьогодні у сквері ім. Героїв Майдану відзначили найкращих учнів міста - переможців та призерів І (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України та ІІІ-ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів.

Привітали учнів та вручили їм сертифікати на отримання грошових винагород міський голова Богдан Андріїв та начальниця управління освіти Наталія Баранюк.

У 2023/2024 навчальному році 143 учнів закладів загальної середньої освіти взяли участь у І (міському) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. 49 з них здобули перемогу і отримали сертифікати на суму 1000 тис. грн. Призери цьогорічного конкурсу-захисту, а це 54 учнів, які посіли ІІ та ІІІ місця, отримали сертифікати на суму 800 грн.

У ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів цьогоріч взяли участь 85 учнів нашої громади.

19 учнів, які стали переможцями на обласному етапі, отримали сертифікати на грошові винагороди у сумі 5000 тис. грн. 24 учні (ІІ місце) отримали сертифікати на суму 4000 тис. грн, 23 (ІІІ місце) - на суму 3000 тис. грн.

14 учнів закладів загальної середньої освіти Ужгородської міської територіальної громади у складі команди Закарпатської області взяли участь у ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад, 8 з яких здобули призові місця.

І місце на Всеукраїнській учнівській олімпіаді з географії здобула Слепко Вікторія, учениця 11 класу Ужгородського ліцею «Лідер». Ще одним переможцем став Гайдош Андрій, учень 11 класу Ужгородського ліцею № 4, з Всеукраїнської учнівської олімпіади зі словацької мови та літератури. Обом учням вручили сертифікати на отримання грошових винагород на суму 6000 тис. грн.

Цьогорічними призерами IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, які отримали сертифікати на суму 5000 тис. грн за ІІ та 4000 тис. грн за ІІІ місце стали:

  • Футько Вероніка, учениця 11 класу Ужгородського ліцею ім. Т. Г. Шевченка (ІІ місце з української мови та літератури);
  • Соловей Нікіта, учень 10 класу Ужгородського ліцею імені В. С. Ґренджі-Донського (ІІ місце з географії);
  • Балаж Крістіан, учень 11 класу Ужгородського ліцею № 15 (ІІ місце з фізики);
  • Яковлев Антон, учень 8 класу Ужгородського ліцею ім. Т. Г. Шевченка (ІІІ місце з історії);
  • Миргородський Іван, учень 9 класу Ужгородського ліцею «Лідер» (ІІІ місце з історії);
  • Михалко Андрій, учень Ужгородського ліцею № 12 (ІІІ місце з інформатики).

Щиро вітаємо переможців та призерів цьогорічних конкурсів! Бажаємо не зупинятися на досягнутому, а підкорювати нові і більші вершини!

Довідково: Премії переможці та призери отримують відповідно до Програми підтримки обдарованої молоді м. Ужгорода на 2024-2026 роки, затвердженої рішенням XLV сесії Ужгородської міської ради VIІI скликання від 28 вересня 2023 року № 1438 (зі змінами, внесеними рішенням LIV сесія Ужгородської міської ради VIІI скликання від 23 травня 2024 року № 1771).

Також сьогодні у сквері відбулася виставка робіт учасників конкурсу «Малюнок, вірш, лист до мами» на тему «Звеличуємо мам, які наближають Перемогу» у номінації «Малюнок». Цьогорічна мета конкурсу -  привернення уваги громадськості до української родини, виховання сімейних цінностей і шанобливого ставлення до жінки-матері як невтомної і самовідданої берегині звичаїв, традицій, духовності, виховання поваги до жінки, яка в умовах російської широкомасштабної збройної агресії проти України захищає незалежність та цілісність нашої країни на передовій, волонтерить, надає психологічну допомогу, наближає мирне і вільне майбутнє України.

Крім цього, педагогами закладів освіти міста були проведені благодійні майстер-класи для дітей. Всі охочі мали змогу долучитися до монотипії (різновид графіки, виконаний шляхом малювання на гладкій поверхні, яка не поглинає фарбу), кольорового арту «Діамантова мозаїка», паперопластики та ниткографії «Наші діти - янголята».

Більше фото за посиланням: http://surl.li/udacb