Виставка великодньої атрибутики «Писанки святкові-різнокольорові»

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Виставка великодньої атрибутики «Писанки святкові-різнокольорові»

12 квітня 2019 року в Ужгороді на набережній Незалежності відбувся перший етап п’ятого обласного фестивалю-конкурсу «Воскресни, писанко!» На виставці великодньої атрибутики «Писанки святкові-різнокольорові» були представлені роботи, які виготовили вихованці та педагоги закладів дошкільної освіти, навчально-виховних комплексів та «Інклюзивно-ресурсного центру № 1» Ужгорода. Роботи були виконані в різних техніках: традиційна писанка, розфарбована розтопленим воском (батикова техніка); дряпанка; мальованка; зернівка; писанка, прикрашена бісером та виготовлена у техніці квілінг; глиняна писанка тощо. Композиціі маленьких вихованців вражали своєю різнобарвністю, креативністю та унікальністю. Серед іншого ужгородці та гості міста мали нагоду розглянути й інші великодні атрибути: рушники, великодні кошики, сувеніри і зробити незабутні світлини у святковій фотозоні.
За словами організаторів – працівників управління освіти Ужгородської міської ради, метою виставки є розвиток творчих здібностей дітей, залучення їх до вивчення звичаїв українського народу у сфері декоративно-ужиткового мистецтва на прикладі писанкарства, виховання національно-патріотичних почуттів, гордості за свою країну та рідний край.
Кращі роботи можна буде побачити й на основній локації п’ятого обласного фестивалю-конкурсу «Воскресни, писанко!», який стартує вже наступного тижня, 18 квітня, – на площі Народній.