Відбувся тренінг за участю практичних психологів ЗДО та НВК

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Відбувся тренінг за участю практичних психологів ЗДО та НВК

26 лютого 2020 року на базі НВК «Престиж» відбулося засідання методичного об’єднання практичних психологів, яке пройшло у формі тренінгу на тему «Роль практичного психолога закладу дошкільної освіти в оптимізації дитячо-батьківських стосунків».

Розпочала засідання завідувачка ЦППСР А.Томей, яка привітала учасників та ознайомила усіх з планом роботи.

Підготувала і провела тренінг практичний психолог закладу  А. Горленко. На початку заняття вона запропонувала учасникам написати свої очікування від заходу. Згодом усі присутні виконали рухливу гру, своєрідну розминку, а в наступній вправі поділилися своїми теплими спогадами з дитинства, різними кумедними ситуаціями. 

А.Горленко підготувала для учасників чимало цікавих практичних завдань, які вони виконували в групах. Одною з таких вправ була «Щаслива сім’я». Кожна група за допомогою підручних засобів та своєї креативності, створила своєрідну картину, в якій відобразила своє уявлення про щасливу сім’ю.

А.Горленко також представила учасникам методику «Аналіз сімейних відносин», опитувальник для батьків дітей 3-10 років, метою якої є діагностика порушень сімейного виховання та їх причини.

На завершення учасники поділилися своїми враженнями від участі в тренінгу, зокрема наголосили, що вправи були цікаві та продумані, подякували практичному психологу А.Горленко за корисний досвід.