Відбувся семінар-практикум «Алгоритм організації інклюзивного освітнього процесу у закладах дошкільної освіти»

Опубліковано: Листопад 23, 2023

22 листопада 2023 року на базі Ужгородської початкової школи «Престиж» відбувся семінар-практикум «Алгоритм організації інклюзивного освітнього процесу у закладах дошкільної освіти» за участі заступника начальника управління освіти Марини Пуківської, методиста центру з питань методичного забезпечення діяльності закладів освіти управління освіти Оксани Павлючок-Гогерчак та директора комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр № 1» Ірини Кремінської. У заході взяли участь керівники закладів дошкільної освіти, методисти та відповідальні особи за організацію інклюзивного навчання у закладі освіти.
На семінарі було детально розглянуто питання щодо нормативно-правових аспектів організації інклюзивного освітнього процесу у закладах дошкільної освіти та обговорено роботу команди психолого-педагогічного супроводу у закладі дошкільної освіти та інформативність висновку ІРЦ.
З метою належної організації інклюзивного освітнього процесу учасники семінару складали алгоритм дій щодо організації інклюзивного навчання та індивідуальну програму розвитку дитини з особливими освітніми потребами.
Родзинкою роботи семінару-практикуму були елементи гімнастики Цигун у середній інклюзивній групі, яка поєднує плавні рухи з дихальними вправами. Елементи медитації з вихованцями продемонструвала фізінструктор УПШ «Престиж» Оксана Чистякова. До дихальних вправ та гімнастики мали можливість долучитися учасники семінару.