Відбувся методичний квест

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Відбувся методичний квест
20 лютого 2020 року в ЗДО №39 «Журавлик» відбувся методичний квест на тему «Хочеш змін у майбутньому – стань зміною сьогодні. Індивідуальний маршрут професійного розвитку педагога".
Розпочала захід методист методичного кабінету управління освіти О.Юрик, яка  у своєму виступі підкреслила, наскільки важливою  сьогодні є самоосвіта і педагогу потрібно весь час удосконалювати свої професійні здібності. Адже ключовим освітнім трендом нині є безперервне навчання впродовж життя. 
Щоб познайомитись  один з одним учасники виконали вправу «Знайомство».
Педагог закладу Л. Молнар розповіла про правила роботи в квесті. Відмітила, що індивідуальний маршрут професійного розвитку під час самоосвітньої роботи педагог складає відповідно до проблемних завдань та річного плану роботи ЗДО.
Також Л. Молнар назвала шляхи професійного розвитку педагога ЗДО, а це вивчення позитивного досвіду колег, відвідування міських методичних об’єднань, самоосвітня робота, курси підвищення кваліфікації, формування власного практичного досвіду тощо.
Маршрут учасників складався з 5 локацій, в кожній з яких вони проходили певний етап для досягнення кінцевої мети. На першому етапі кожна група сформулювала тему, на другому – визначила професійні завдання, які необхідно розв’язати, на третьому – учасники обмірковували, які знання й уміння необхідні для розв’язання поставлених завдань, на четвертому – окреслили дії, які необхідні для розв’язання цих завдань і на останньому – окреслили очікувані результати.
На завершення педагоги поділилися своїми думками ідеями та враженнями від проходження квесту, подякували викладачам закладу за цікаву роботу та за отриману корисну інформацію, яку використають у своїй роботі.