Відбулося засідання Школи професійного зростання вчителів хімії

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Відбулося засідання Школи професійного зростання вчителів хімії

12 лютого 2020 року на базі Ужгородської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №5 відбулося засідання Школи професійного зростання вчителів хімії на тему «Підвищення фахової майстерності вчителя хімії щодо підготовки учнів до ЗНО».

Методист методичного кабінету управління освіти О.Павлючок-Гогерчак ознайомила учасників з планом засідання та представила присутнім добірку кращих онлайн-ресурсів, які підвищать зацікавленість вивчення хімії та стануть помічниками у підготовці до ЗНО.

Зокрема вона розповіла проі такі сайти для підготовки до ЗНО як: «Testzno.com.ua» та «Znoclub.com», які допоможуть учням перевірити свої знання з усіх предметів, вони також можуть знайти тут тренажер тестів, теоретичні та практичні матеріали, інформацію про виші та все, що стосується вступу. Цікавою для учнів буде й освітня платформа «Eduget», яка запустила безкоштовні онлайн-курси з підготовки до ЗНО в рамках проекту «BeSmart». Для зручності курси містять систематичне тестування та контроль успішності. А освітній портал "Академія» підготував для користувачів цікаві рубрики: основні терміни і поняття курсу «Хімія», навчальна гра "Шибениця", хімічний кросворд, гра «Перший мільйон», відеолекції, тест з хімії в екзаменаційному режимі тощо.

У другій частині засідання вчитель хімії УСШ І-ІІІ ст.№5 І.Цеголняй детально проаналізувала різні типи тестових завдань ЗНО з розділу «Загальна хімія». Зупинила свою увагу на розділах «Основні поняття хімії», «Періодичний закон і періодична система Д.І.Менделєєва», «Хімічний зв'язок», «Теорія  електролітичної дисоціації», «Окисно-відновні процеси». Вчителька зауважила, що під час підготовки учнів необхідно більше часу приділяти практичному застосуванню основних законів хімії, постійно  розвивати вміння учнів користуватися періодичною системою хімічних елементів, таблицею розчинності, поділилася досвідом щодо запам’ятовування якісних  реакцій.

На засіданні вчителі хімії мали змогу попрактикуватися у розв’язуванні тестових завдань високої складності. Вони відмітили тісний зв'язок хімії з біологією, фізикою та математикою особливо в тих завданнях, вирішення яких потребує математичних обчислень.

На завершення учасники обмінялися досвідом і подякували доповідачам за фахові поради та цікаву роботу.