Відбулося засідання Школи професійного зростання вчителів біології

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Відбулося засідання Школи професійного зростання вчителів біології

11 лютого 2020 року на базі Класичної гімназії відбулося засідання Школи професійного зростання вчителів біології на тему «Підвищення фахової майстерності вчителя біології щодо підготовки учнів до ЗНО».

Розпочала засідання методист методичного кабінету управління освіти О.Павлючок-Гогерчак, яка привітала учасників, ознайомила їх з планом роботи та представила присутнім добірку кращих онлайн-ресурсів, які підвищать зацікавленість вивчення біології та стануть помічниками у підготовці до ЗНО.

Вона зокрема розповіла про такий онлайн-ресурс як «EdEra», на якому представлені цікаві відеолекції, що стануть в нагоді не тільки школярам, а й дорослим. Ознайомила учасників з освітньою платформою «EDUGET», де зібрано понад 2 000 онлайн-уроків та 20 000 тестів. 

На думку методиста, цікавим для користувачів буде і онлайн-сервіс «ЗНО-онлайн», який не є підготовчим навчальним онлайн-курсом, проте є гарним інтрументом для удосконалення навички проходження тестів онлайн.

Так само вартий уваги учасників і сайт «Testzno.com.ua» створений для підготовки до ЗНО, перевірки знань з усіх предметів. Учні проходять тестування підготоване Українським центром оцінювання якості освіти на основі тестів попереднього року ЗНО.

О. Павлючок-Гогерчак представила також інформацію про такий ресурс як Znoclub.com, створений для дітей, батьків та вчителів. Тут можна знайти теоретичні і практичні матеріали з усіх предметів на ЗНО, актуальні новинки, онлайн-тренажер тестів, інформацію про виші та все, що стосується вступу.

Л.Стеців, вчитель біології Класичної гімназії розповіла учасникам про нове трактування еволюційної теорії у програмі ЗНО.

Зупинила свою увагу на новій програмі ЗНО з біології, зокрема на розділі «Біорізноманіття. Основи еволюційного вчення». Також розглянула сучасну систему органічного світу та її виклад у підручнику. Розкрила особливості теми «Світ РНК або свіжий погляд на походження життя».

Вчитель біології  закладу С. Третиник провела практичну частину засідання, а саме представила низку задач різної складності  з молекулярної біології, які є у програмі ЗНО, а також задачі для підготовки до олімпіади з біології. Учасники мали змогу розв’язати задачі на знаходження маси білка, маси гена, на знаходження енергії та задачі на фотосинтез. С. Третиник докладно пояснила особливості розв’язування таких задач та які труднощі в ході цього виникають.

На завершення учасники обговорили почуте та побачене, обмінялися досвідом і подякували педагогам Класичної гімназії за змістовну інформацію, фахові поради та цікаву роботу.