Відбулася нарада-навчання щодо запобігання поширення коронавірусу 2019 - nCoV на території України

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Відбулася нарада-навчання щодо запобігання поширення коронавірусу 2019 - nCoV на території України

3 березня 2020 року в Ужгородській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №20 – ліцеї «Лідер» відбулася нарада-навчання медичних працівників закладів дошкільної, загальної середньої та професійно – технічної освіти міста щодо запобігання поширенню на території України коронавірусу 2019 - nCoV. 
У нараді взяли участь начальник управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради Василь Решетар та лікар- епідеміолог Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Любов Данич, які детально пояснили алгоритм дії медичних працівників та керівників закладів освіти при здійсненні профілактичних заходів для запобігання поширення вірусу та в разі виникнення підозри на захворювання в закладах освіти, яке спричинене коронавірусом 2019 - nCoV . 
Також участь у нараді взяв міський голова Богдан Андріїв, який закликав учасників дослухатись до всіх порад, рекомендацій та донести їх до своїх педагогічних колективів. 
Відповідно до розпорядження міського голови був затверджений Комплексний план протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню у м. Ужгород гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, на 2020 рік, згідно з яким керівників закладів освіти зобов’язано забезпечити в закладах освіти дотримання санітарно-гігієнічних вимог до регламентованого мікроклімату та режиму провітрювання приміщень, вологого прибирання з використанням засобів дезінфекції, що дозволені законодавством до застосування в закладах загальної середньої та дошкільної освіти.
Медичними працівниками закладів проводиться роз`яснювальна робота з учнями, працівниками, батьками про необхідність здійснення профілактичних заходів для запобігання поширення вірусу 
Крім того в закладах дошкільної та загальної середньої освіти міста спеціалістами Держпродспоживслужби з 27 лютого проводиться інформаційно – роз`яснювальна кампанія щодо запобігання поширенню на території України коронавірусу 2019-nCoV.