Учні Лінгвістичної гімназії долучились до святкування Дня Соборності України

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Учні Лінгвістичної гімназії долучились до святкування Дня Соборності України

22 січня 2019 року біля пам’ятника Тарасу Шевченку вчитель історії Лінгвістичної гімназії провів тематичний урок «Соборність України — сторічна єдність і злагода». 

У ході проведення уроку Андрій Сергійович здійснив екскурс у сторічну історію виникнення Української держави, нагадав етапи українського державотворення (від княжої доби до сьогодення, ознайомив учнів з цікавими фактами про України, розповів про Акт злуки УНР і ЗУНР, про славних синів України, які віддали своє життя за щастя народу. Гімназисти перегорнули сторінки героїчного минулого нашого народу, пригадали січневі події 1918, 1919, 1990 років. Учні 6(10)-А класу цитували поезії Т.Шевченка, зміст яких дуже актуальний і сьогодні:
…І оживе добра слава,
Слава України,
І світ ясний, невечерній
Тихо засіяє…
Обніміться ж, брати мої,
Молю вас, благаю!

«Відзначаючи День соборності України, ми повинні ще і ще раз врахувати уроки минулого, які переконливо засвідчують необхідність єдності, відмови від внутрішніх конфліктів задля забезпечення територіальної, економічної, політичної та духовної цілісності України», — наголосив наприкінці Андрій Сергійович.
Учні переконалися, що лише в єдності дій та соборності душ можна побудувати вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки.