У Міжнародний день рідної мови відбулася інтелектуально-творча гра-естафета "Я знаю рідну мову!"

Опубліковано: Лютий 17, 2022

У Міжнародний день рідної мови відбулася інтелектуально-творча гра-естафета

21 лютого у Міжнародний день рідної мови в залі центру інформаційних технологій УжНУ відбулася інтелектуально-творча гра-естафета «Я знаю рідну мову!» за ініціативи управління освіти та підтримки Ужгородської міської ради.

Учасників та гостей гри завітали привітати секретар Ужгородської міської ради Андріана Сушко та начальник управління освіти Наталія Мухомедьянова, які привітали учасників, побажали їм успіхів у грі, а також підготували приємні подарунки.

Загалом змагалися 5 команд, які зареєструвалися та пройшли попередній відбір: Лінгвістичної гімназії імені Т.Г.Шевченка #lingvoзнавці, Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ст. №15 "На хвилі слова", Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ст. №12 "Мовомеми", Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 "Вподобайка" та Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ст. №20-ліцею "Лідер" "Гранослови".
Гра-естафета складалася із трьох етапів та фіналу. І етап – учительський, ІІ учнівський, ІІІ – для батьків.

Поміж етапами змагань провели й різні пізнавальні ігри, крім учасників, долучали й глядацьку залу. Усі охочі декламували вірші, зокрема і власні, були й музичні вітання.

Команди на кожному етапі оцінювало журі, у складі якого були і педагоги, і учні. За результатами 5 місце посіла команда "Вподобайки" (школа №2), 4 місце у "Гранословів" (№20), третє здобули "Мовомеми" (№12), на другому – "На хвилі слова" (№15). Беззаперечним лідером стала команда #lingvoзнавці (Лінгвістична гімназія), яка перемогла з великим відривом.

Усі учасники отримали подарунки від управління освіти та Ужгородської міської ради.

Вітаємо переможців та бажаємо подальших успіхів!