Творче змагання учнівської молоді

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Творче змагання учнівської молоді

16 листопада 2019 року в УЗОШ І-ІІІ ст. №19 відбувся ІІ (міський) етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Учні 5-11 класів працювали над завданнями, складеними для різних вікових категорій.
Під час урочистостей, вітаючи учасників мовно-літературного змагання, Христина Керита, голова журі, поетеса рідного краю, член Національної спілки письменників України, вчитель української мови і літератури УЗОШ І-ІІІ ст. №6 імені В.С. Гренджі-Донського, наголосила на актуальності Шевченкового слова та на вагомості заповітів Кобзаря у вирішенні проблем сьогодення.
Учні УЗОШ І-ІІІ ст.№ 19 декламували поезії Тараса Шевченка та висловлювали свої думки щодо значимості ролі Великого Кобзаря для сучасників.
Русин О.В., заступник голови оргкомітету, директор УЗОШ І-ІІІ ст. №19, привітала поціновувачів слова Великого Кобзаря та побажала кожному перемоги у творчому конкурсі.
Член організаційного комітету Конкурсу, завідувач методичного кабінету управління освіти Ужгородської міської ради Даньків Ірина привітала присутніх із перемогою у І (шкільному) етапі та участю у міському етапі. Нагадала, що Конкурс проводиться як творче змагання учнівської молоді, яка має не тільки певний рівень мовних та літературних знань у межах навчальної програми, а й виявляє власне творчі (письменницькі) здібності.