Тренінг з уповноваженими особами закладів освіти з питань проведення невідкладних заходів реагування у разі виявлення фактів домашнього насильства

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Тренінг з уповноваженими особами закладів освіти з питань проведення невідкладних заходів реагування у разі виявлення фактів домашнього насильства

Упродовж двох днів, 25-26 жовтня, тривав тренінг з уповноваженими особами закладів освіти з питань проведення невідкладних заходів реагування у разі виявлення фактів домашнього насильства. Основною тематикою заходу було: виявлення  та реагування на випадки домашнього насильства у закладах освіти і взаємодія педагогічних працівників з іншими органами та службами.

Тренінг проводився фахівцями Закарпатського обласного центру соціально-психологічної допомоги (Кризового центру): практичного психолога Тетяни Хорошилової та соціального педагога Вікторії Симулик. До проведення заходу долучилася також Щерба Тетяна – старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління дотримання прав людини Національної поліції України в Закарпатській області.

Під час тренінгу було обговорено поняття та ознаки домашнього насильства, у яких формах воно може проявлятися та які заходи необхідно вчиняти у закладах освіти для запобігання та протидії домашньому насильству. Спікери та представники закладів освіти ділилися своїм досвідом та вели активне обговорення з приводу теми тренінгу.

«На жаль, тема насильства дуже широка і сповна викорінити його ми не в змозі. Проте, робота в цьому напрямку проводиться і ми працюємо над тим, щоб попередити виникнення нових випадків домашнього насильства та протидіяти вже існуючим», – зазначає начальниця управління освіти Наталія Мухомедьянова.