Тренінг "Психосоціальна підтримка вчителів і дітей в умовах війни. Перша психологічна допомога"

Опубліковано: Травень 23, 2023

Тренінг
Міжнародною гуманітарною організацією Save The Children протягом 22-23 травня проведено навчальний тренінг "Психосоціальна підтримка вчителів і дітей в умовах війни. Перша психологічна допомога", участь в якому взяли працівники управління освіти Ужгородської міської ради О. Патраманська та Д. Стрижак.
Save The Children є неурядовим благодійним проєктом, діяльність якого спрямована на захист та підтримку дітей, котрі перебувають у важких обставинах, спричинених війною, природними катаклізмами або іншими катастрофами різного характеру. Працює в більш ніж 120 країнах світу.
Метою проведення тренінгу була підготовка педагогів щодо психосоціальної підтримки дітей, постраждалих внаслідок війни, навчання навичкам допомоги дітям у кризі.
Під час тренінгу учасники актуалізували свої знання з питань стресу і травми, їх ознак та симптомів, роботи з почуттями та емоціями дітей під час війни.
Оговорили базові принципи першої психологічної допомоги та психосоціальної підтримки в надзвичайних ситуаціях.
Розглянули соціально-емоційне навчання як новий підхід до охорони здоров'я та освіти, розвиток соціальних та емоційних навичок у дітей та підлітків.