Тренінг для вчителів математики освітніх закладів міста Ужгорода

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Тренінг для вчителів математики освітніх закладів міста Ужгорода

28 лютого 2019 року в УЗОШ І-ІІІ ст. №19 відбулося засідання динамічної групи вчителів математики міста Ужгорода на тему «Підготовка до ДПА у вигляді ЗНО: поради,шляхи покращення результатів». Провела тренінг методист методичного кабінету управління освіти Ужгородської міської ради Шварц О.Г., яка поділилася з учасниками корисними порадами щодо підготовки учнів і успішної здачі ДПА та ЗНО з математики. Вона закцентувала увагу на особливо актуальній для вчителів математики темі, а саме - «Параметри. Способи і методи розв’язання задач з параметрами». Докладно пояснила особливості даної теми, методи, способи і форми, за допомогою яких можна досягти в учнів високих результатів.
Оскільки сучасний вчитель не може не йти в ногу з розвитком новітніх технологій, а вчителі математики особливо, тож на засіданні було проведено он-лайн тестування на тему «Тригонометричні рівняння», яке в Гугл-формі розробила вчитель математики УЗОШ І-ІІІ ст. №15 Стегура О.В. На прикладі такого завдання учасники побачили як з користю можна використовувати спеціальні інтернет-додатки для підготовки урокуматематики та мобільні пристрої для роботи з учнями. Тому було прийнято рішення просити Стегуру О.В. провести для колег майстер-клас зі створення, апробації та використання цієї програми.
Тренінг був надзвичайно насичений різною методичною інформацією, практичними завданнями, учасники мали змогу працювати в групах і самостійно, ділилися досвідом і знаннями, виступали в ролі учнів. Присутні з задоволенням виконували цікаві завдання, отримували корисні поради і активно спілкувалися.