Тренінг для вчителів англійської мови

Опубліковано: Лютий 17, 2022

9 січня 2019 року в Лінгвістичній гімназії на базі Центру професійного зростання вчителів міста Ужгорода відбувся тренінг на тему «Learner characteristic. Learning styles» для вчителів англійської мови, який підготувала і провела методист методичного кабінету управління освіти Ужгородської міськоі ради Пріц О.М. Тренінг проводився на англійській мові. Методист представила учасникам види мотивації учнів, чинники, які впливають на мотивацію у вивченні англійської мови, стратегії і підходи до навчання різних вікових груп школярів. Разом з присутніми обговорила як оптимально побудувати урок, спланувати завдання відповідно до віку учнів з метою підвищення рівня їх мотивації і таким чином досягнення максимальних результатів у вивченні мови. Адже концепція характеристики учнів використовується для визначення цільової групи школярів і визначення тих аспектів їх особистої, академічної, соціальної самостійності, які можуть впливати на те, як вони сприймають навчальний матеріал. Це допомагає розробляти більш ефективні, дієві мотиваційні навчальні матеріали.

Учасники також розглянули комунікативні методи і підходи до вивчення англійської мови відповідно до віку, потреб та інтересів учнів. На тренінгу Пріц О.М. використала в роботі з вчителями інтерактивні форми, педагоги мали змогу на собі випробувати різні комунікативні методи і визначити як правильно їх адаптувати до різних вікових груп школярів. Учасники активно працювали індивідуально, в парах і в групах, спілкувалися та ділилися власним досвідом.

Метою даного тренінгу було ознайомлення вчителів з віковими особливостями різних груп учнів, як кожна з цих груп сприймає навчальний матеріал на уроках англійської мови, а також професійний розвиток вчителів.