Святкові заходи до Дня захисту дітей

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Святкові заходи до Дня захисту дітей

1 червня, в Міжнародний день захисту дітей в Ужгороді відбулося безліч цікавих заходів, центр міста перетворився на суцільний дитячий майданчик з піснями, танцями, майстер-класами та смачними стравами.

Вранці міський голова Богдан Андріїв, секретар міської ради Андріана Сушко та начальник управління освіти Наталія Мухомедьянова привітали та нагородили 15 переможців всеукраїнських учнівських олімпіад та Малої академії наук, які отримали сертифікати на грошові премії в розмірі 10,5 тисяч гривень.

Святковий настрій містянам та гостям подарували і наймолодші ужгородці — вихованці 23 дошкільних навчальних закладів, 6 НВК та соціального центру підготовки до школи «Благо», які взяли участь у фестивалі дитячої творчості «До-ре-мі-фа-солька». Близько трьох сотень дітей представили різні музичні номери з танцями та піснями.

Продовжили музичну танцювально-вокальну програму школярі міста Ужгорода у концерті «Європейський вернісаж», присвячений дням Європи в Україні. Учасники, одягнені в національні костюми різних європейських країн виконували їхні пісні й танці. На площі Театральній лунали європейські ритми. Тим часом на набережній Незалежності також до днів Європи та Дня захисту дітей учні ужгородських шкіл провели виставку-презентацію «Калейдоскоп країн-сусідів», на якій представили символіку, елементи національного одягу, національні страви європейських держав. Запрошували до дегустації та розповідали різні цікавинки з історії країн-сусідів.

Свою креативність та творчу уяву вихованці закладів освіти втілили в чудових малюнках, взявши участь в дитячому пленері «Щасливе дитинство», який проходив на площі Фенцика біля обласної філармонії. Діти з захопленням малювали життєрадісні та яскраві картини.