Семінар-практикум за участю практичних психологів закладів середньої освіти міста Ужгорода

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Семінар-практикум за участю практичних психологів закладів середньої освіти міста Ужгорода

27 лютого 2019 р. в Ужгородському міському центрі зайнятості відбувся семінар-практикум на тему «Інформаційно-консультаційні технології в профорієнтації», в якому взяли участь спеціалісти психологічної служби 20 закладів загальної освіти містаНа початку заходу заступник начальника центру Мельников І. провів для учасників екскурсію по організації, ознайомив з діяльністю відділів, сектором рекрутингу, надав інформацію про послуги, які надає їх організація для випускників шкіл, студентів, для учнів, що бажають працевлаштуватися під час канікул тощо. Особливо акцентував увагу на важливості профорієнтаційноі роботи з учнівською молоддю.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Фізер К.Т. та заступник начальника цього відділу Михаць О. В. презентували учасникам веб-платформу для он-лайн профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа». Ця технологія передбачає проходження учням, яким вже виповнилося 14 років та які стоять на порозі професійного вибору, он-лайн діагностики з метою визначення їхпрофесійних інтересів і цінностей, IQ та інтелектуальних професійно-значущих якостей, соціально-психологічних професійно-значущих факторів.

Практичні психологи активно долучалися до обговорення можливостей використання веб-платформи в своїх закладах і вирішили ознайомити з нею не лише учнів, але й педагогів та батьків.