Робоча зустріч щодо розробки плану сталої міської мобільності Ужгорода

Опубліковано: Жовтень 26, 2022

Робоча зустріч щодо розробки плану сталої міської мобільності Ужгорода
У понеділок, 24 жовтня 2022 року, на базі Медіа-центру учнівського самоврядування представники учнівського самоврядування шкіл міста взяли участь у робочій зустрічі щодо розробки плану сталої міської мобільності Ужгорода у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу «SUMCITYNET: міста за покращення доступності і кліматично-сталу міську мобільність», що реалізується громадською організацією «ФОРЗА».
Розробка плану передбачає залучення жителів міста з різних сфер, в тому числі і школярів, думка яких щодо розвитку мобільності Ужгорода на прийдешні 5-10 років має вагоме значення.
З підлітками було проведено SWOT – аналіз мобільності міста, за результатами чого вони поділилися своїм баченням розвитку міської мобільності Ужгорода.
У двох групах учні працювали над проблемами велосипедистів і пішоходів та шляхами їх вирішення. Також лідери та лідерки назвали проблеми мобільності, а це – відсутність велопарковок, мала кількість велодоріжок, утіснення особистого простору велосипедистів, погане освітлення, поганий стан дитячих майданчиків тощо. Було надано пропозиції: встановлення більшої кількості видимих вночі дорожніх знаків, зменшення швидкості автомобілів, створення загальної мапи всіх велодоріжок міста, скейтпарків тощо.