Проведення Всеукраїнського тижня продидії булінгу в закладах освіти

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Проведення Всеукраїнського тижня продидії булінгу в закладах освіти
На виконання листа Міністерства юстиції України від 05.09.2018 №7396/07.2/19-18 «Про проведення «Тижня протидії булінгу» у закладах освіти Ужгорода з 16 до 20 вересня проходив тиждень з протидії булінгу, в рамках якого було проведено уроки, відеолекторії, цікаві тренінги, презентації, бесіди, конкурс малюнків для дітей, метою яких стало попередження жорстокості та насильства серед підлітків, профілактики злочинів та правопорушень в учнівському середовищі, формування навиків відповідальної та безпечної поведінки.
Упродовж тижня роботи з учнями, батьками, педагогами практичні психологи та соціальні педагоги проводили чимало різноманітних заходів. Зокрема, в УЗОШ І-ІІІ ст. №20 – ліцеї «Лідер» з метою розпізнавання ситуації булінгу в освітньому середовищі, було проведено уроки протидії поширення булінгу серед учасників освітнього процесу. З цією метою була організована зустріч з працівниками патрульної поліції  Ольгою Мартин та Лідією Мацецко.
В  УЗОШ І-ІІІ ст. №15 проведено години спілкування з психологом на тему: "Стоп булінг! Все в твоїх руках" та відеолекторії для учнів1-4-х класів про те,  як важливо поважати одне одного, бути чесними, доброзичливими та щирими.
Учні  УСЗОШ І-ІІІ ст. №2 відвідали Закарпатську обласну бібліотеку для дітей та юнацтва ім.Вакарова та взяли участь у правовому квесті “Разом проти булінгу”, організованим командою Закарпатської юстиції та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 
Також у рамках Загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та Всеукраїнського тижня з протидії булінгу головний спеціаліст Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Владислав Товтин відвідав Ужгородські загальноосвітні школи , де провів з учнями тематичні уроки «Як протидіяти булінгу».