Проведення І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед закладів освіти м. Ужгорода

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Проведення І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед закладів освіти м. Ужгорода

На виконання 13 статті Закону України «Про оборону України», пункту 3 Указу Президента України від 12.06.2015 № 334 «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді», пункту 5.2 Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 року № 641 «Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах», Положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура»), затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 17.10.2018 року № 845 з метою національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді 2 травня 2019 року та 3 травня 2019 року шляхом дводенного таборування на базі Центру допризовної підготовки Ужгородської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 20 – ліцей «Лідер» був проведений І (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
У грі взяли участь рої дев’яти закладів освіти міста Ужгород, а саме: УСЗОШ І – ІІІ ст. № 4, УЗОШ І – ІІІ ст. № 6, УЗОШ І – ІІІ ст. № 7, УЗОШ І – ІІІ ст. № 8, НВК «Гармонія», УЗОШ І – ІІІ ст. № 19, УЗОШ І – ІІІ ст. № 20 – ліцею «Лідер», Ужгородської Класичної гімназії та Ужгородська загальноосвітня спеціалізована школа-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради.
Рої змагалися у таких випробуваннях: інтелектуальна гра-вікторина «Відун», козацька забава «Перетягування линви», віджимання, метання гранати на точність, підтягування на перекладині, топографія стрільба з пневматичної гвинтівки, розбирання та складання автомату АК – 74 та надання першої долікарської допомоги, транспортування потерпілого «Рятівник». За результатами всіх випробувань в запеклій, азартній і безкомпромісній боротьбі рій УЗОШ І – ІІІ ст. № 20 – ліцею «Лідер» зайняв І місце, рій УЗОШ І – ІІІ ст. № 7 – ІІ місце, а рій Ужгородської Класичної гімназії - ІІІ місце.

Вітаємо переможців.