Пройшли завершальні конкурси та випробування І (міського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Опубліковано: Травень 10, 2024

Сьогодні на базі Ужгородського ліцею «Лідер» пройшли завершальні конкурси та випробування І (міського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед роїв старшої вікової групи.
Гра «Сокіл»(«Джура») - це системна робота закладів загальної середньої освіти з національно-патріотичного виховання, яка організовується щороку та проходить з метою виховання свідомого, патріотично налаштованого молодого покоління. 

Розпочався захід з урочистого шикування роїв, виконання Гімну України та вшанування пам’яті загиблих захисників та захисниць нашої держави хвилиною мовчання.
З вітальним словом до учасників гри звернулися заступник голови міста, начальник штабу з організації та проведення міського етапу Іван Завидняк та головний суддя змагань Андрій Більце.
11 роїв закладів освіти випробовували себе в інтелектуальній грі-вікторині «Відун», віджиманні, метанні гранати на точність, підтягуванні на перекладині, конкурсі строю «Впоряд», стрільбі з пневматичної гвинтівки, розбиранні та складанні автомата АК, козацькій забаві «Перетягування линви» та першої домедичної допомоги, тактичної медицини та транспортуванні потерпілого – конкурсі «Рятівник». Юні джури демонстрували свою ерудицію, фізичний гарт, військову вправність.
За результатами випробування «Смуга перешкод» та сьогоднішніх змагань перемогу здобув рій «Полуботки» Ужгородського ліцею «Лідер», на другому місці рій «Дорошенки»Ужгородського ліцею № 9, третє місце посів рій «Азов» Ужгородського ліцею імені Августина Волошина.
Об’єктивне суддівство конкурсів та випробувань забезпечили педагоги закладів освіти міста разом з ветеранами АТО та працівниками відділів національно-патріотичного виховання, туристсько-краєзнавчої роботи комунального закладу позашкільної освіти «Закарпатський обласний центр дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» Закарпатської обласної ради.
Переможці та призери в командних та особистих видах нагороджені грамотами управління освіти Ужгородської міської ради.
З метою виховання у школярів свідомого ставлення до власної безпеки, навчання заходам пожежної безпеки та діям під час виявлення вибухонебезпечних предметів представники 4 Державної пожежно-рятувальної частини 1 Державного пожежно-рятувального загону, піротехніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення м. Ужгород та інспекторський склад Ужгородського районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з учасниками заходу.
Вітаємо усіх учасників гри «Сокіл» («Джура») та бажаємо переможцям гідно представити громаду на районному етапі!

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/share/jojvBdjNpGumBNnT/?mibextid=WC7FNe